Let op ! Maandag 20 mei (2e Pinksterdag) zijn we GESLOTEN !

Veelgestelde vragen
Daar weten wij wel antwoord op.

Hoe worden de biologische dieren vervoerd?

De dieren worden in een ruime aanhangwagen met weinig dieren erin vervoerd. Dit is omdat de leveranciers alleen voor Biologische Slagerij De Molen het vee vervoeren. Hierdoor heeft het vee geen stress van anderen dieren.

Waarom is de biologische kip in verhouding duurder?

De biologische kippen worden 2 maal zo oud als de gewone kippen. Het voer is 2 maal zo duur en ze hebben heel veel ruimte om te leven.

Zitten er hormonen en antibiotica in het vlees?

Nee, in biologisch vlees zitten geen hormonen en antibiotica. Deze middelen worden vaak gebruikt voor groei stimulatie. Dat is verboden bij de EKO boeren. Om te controleren of de boeren dat niet gebruiken worden er monsters genomen van het voer.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen scharrel en biologisch vlees?

Biologische dieren scharrelen net zoals scharreldieren maar krijgen alleen biologisch voer dat niet bespoten is geweest en geen toevoegingen bevatten. Ook het land waarop ze lopen wordt niet bespoten en wordt niet gevoed met kunstmest.

Zijn alle vleeswaren glutenvrij?

In de gebraden gehakt zitten gluten. Overige producten worden gemaakt met aardappel zetmeel als dat nodig is voor de bewerking van het product.

Wie maakt de vleeswaren?

In onze eigen worstmakerij in Beusichem worden de vleeswaren gemaakt

Hebben jullie ook vleeswaren zonder suikers?

Veel vleeswaren zijn zonder suikers, echter in de gekookte hammen, gebraden gehakt, grillworst , snijworst / salami zitten suikers. In de paté wordt een klein percentage vanille suiker gebruikt.

Staat jouw vraag er niet bij?

Heeft u een vraag die hier niet bijstaat ? Laat het ons dan even weten via bestelling@slagerijdemolen.nl. Wij zullen zorgen dat u zo snel mogelijk antwoord krijgt en misschien komt uw vraag wel op de website te staan.